Crystone

Crystone webbhotell
Användarvänligt
46%
Tillgänglighet
38%
Kundsupport
41%
Prisvänligt
54%
Totalt
45%

Pris från 60:-/mån


Besök Crystone

Lämna en recension på Crystone

Crystone är idag Sveriges största svenskägda webbhotell och har sedan 1997 hjälpt ett stort antal kunder och privatpersoner ut på webben.

Crystone har två olika paket med webbhotell och ligger prismässigt i mellansegmentet. Man får mycket utrymme och trafik för pengarna.
Även i det billigaste paketet ingår 3st MSSQL databaser och obegränsat med MYSQL databaser.

One-Click installer ingår och gör att man på ett enkelt sätt kan installera forum och wordpress mm.

Telefonsupport ingår dygnet runt alla dagar.

Besök Crystone
Webbhotell med liknande lägstapris: Miss Hosting och EgenSajt.
Om du har din hemsida hos webbhotellet Crystone vill vi gärna att du lämnar en recension. Både positiva och negativa recensioner är uppskattade och behövs för att hålla topplistan aktuell med dom bästa svenska webbhotellen. (Om du lämnar ett betyg får du en länk till din hemsida)

 1. Johan Winberg (Kund i 2+ år)

  I normal drift fungerar det ok.

  Sedan december 2018, alltså ca ett år, har det dock varit ett flertal långvariga incidenter när hemsidan antingen ger mycket långa svarstider eller inte går att nå överhuvudtaget. Efter felanmälan till supporten får man tyvärr inget vettigt svar på vad som är fel. Statussidan visar enbart allmänt hållen info. Efter påstötning svaras det att ”det kan vara en dåligt kodad plugin” och vi rekommenderas att anlita en professionell webbyrå.

  I flera år har jag också frågat efter Lets encrypt SSL, men det går fortfarande inte att få.

  Det förekommer alldeles för många störningar, supporten är dålig, det saknas funktioner och prestanda är inget vidare.

  Nej, det blir byte av hotell. Detta duger inte alls längre.

 2. Användarvänligt
  30%
  Tillgänglighet
  20%
  Kundsupport
  20%
  Prisvänligt
  50%
  Totalt
  30%
 3. Matt (Kund i 2+ år)

  Avråder starkt från att använda någon form av server/hosting hos Crystone. Dom håller inte ens en basnivå på upptid. Helt normalt att alla sidor ligger nere några timmar här och var. Just nu ligger allt nere i 3 timmar (igen). Det absolut billigaste skräpwebbhotellet har en högre upptid än Crystone. Otroligt när man skyltar med att man är en ledande leverantören etc. Ledande leverantör av nedtid, den slogan skulle man kanske ha valt istället.

  Vi har gjort misstaget att använda Crystone för vårt företag och det har stått oss dyrt och med en massa förlorad försäljning och sura kunder. Det är ju inte seriöst utåt mot våra kunder när man inte ens kan komma in på våra sidor.

  Så detta är en stor varning för Crystone och deras server/hosting tjänster. Det fungerar helt enkelt inte om man vill att sina sidor ska vara uppe och visas.

 4. Användarvänligt
  10%
  Tillgänglighet
  10%
  Kundsupport
  10%
  Prisvänligt
  30%
  Totalt
  15%
 5. Administratör (Kund i 2+ år)

  Har fungerat bra innan senaste halvåret när svarttider blivit större och nedtider började komma. Senaste veckorna har varit katastrof och kommer byta webbhotell då vår sida är mer offline än online i nuläget. Vår verksamhet har påverkats negativt. Supporten är snabb att svara men jag får inte relevant hjälp. Luddiga svar och hänvisning till deras statussida där det inte framgår mycket mer än att problem pågår och har gjort i flera veckor.

 6. Användarvänligt
  20%
  Tillgänglighet
  10%
  Kundsupport
  20%
  Prisvänligt
  30%
  Totalt
  20%
 7. Hannu Kiviranta (Kund i 2+ år)

  Nöjd fram till några månader sedan då det började sega ner sig. Webbsidorna nås inte eller jag kommer inte åt mailet. Temporärt har det löst sig ibland men det verkar vara ett större problem som återkommer och klart när man behöver mail eller när kunderna måste komma åt våra sidor. När jag frågat om de vet varför det felar så vet supporten inte vad som är felet. Funderar på flytt och vart jag flyttar i så fall. Flyttade 4 år sedan från Loopia till Crystone och allt blev då mycket bättre men nu är det inte bra. Är Loopia bättre nu? Dom lovar att göra flytten gratis om jag flyttar före 15 maj.

 8. Användarvänligt
  60%
  Tillgänglighet
  40%
  Kundsupport
  30%
  Prisvänligt
  50%
  Totalt
  45%
 9. Robert Hellgren (Kund i 2+ år)

  Har haft crystone i 6 år. Det som nu sker är under all kritik, mail har legat nere i princip i två veckor. Jag kommer stämma och kräva skadestånd av crystone, då vi förlorar pengar på detta. Är det inte ordnat till fredag den 18 april så flyttar vi allt hos crystone och kommer aldrig mera tillbaka. Deras support måste få information exakt vad som händer timme för timme. Det räcker inte med att enbart skriva störningar. Hela deras system ligger nere.

  Fruktansvärt dåligt hanterat.

 10. Användarvänligt
  20%
  Tillgänglighet
  20%
  Kundsupport
  60%
  Prisvänligt
  40%
  Totalt
  35%
 11. Mats Larsson (Kund i 2+ år)

  Har varit på Crystone i många många år nu. Nu sedan december 2018 har hotellet gått upp och ner som en jojo och nu senaste veckan är vår hemsida nere mer än hälften av tiden. Och även just nu i skrivande stund 2019-04-09.
  Sidan som visar driftinformation är kass/fake.
  Jag är tacksam om andra Crystone-kunder med problem kontaktar mig, jag vill sondera möjligheten att stämma Crystone men har inga kunskaper i hur det ska göras.

  Mats, hm_mats()hotmail.com

 12. Användarvänligt
  10%
  Tillgänglighet
  10%
  Kundsupport
  10%
  Prisvänligt
  70%
  Totalt
  25%
 13. Mikael Torstensson (Kund i 2+ år)

  Crystone har varit bra.
  Jag har varit nöjd tidigare.

  Men det senaste halvåret har varit katastrof.
  Mina kunder möts utav felsidor och mailar dom så studsar det tillbaka till dem.

  Jag har förlorat så mycket på att tjänsterna ifrån Crystone inte ens når upp till basnivån av vad man som kund kan förvänta sig.

  Jag har avslutat alla mina tjänster där och kommer aldrig mer låta dem eller de andra hosting tjänsterna som ligger under Binero Group.
  Stort Varning på Crystone, Binero, Levonline.
  Ja i det här fallet har sveriges sämsta hosting flera smeknamn.

 14. Användarvänligt
  30%
  Tillgänglighet
  20%
  Kundsupport
  30%
  Prisvänligt
  20%
  Totalt
  25%
 15. Patrick Tollgren (Kund i 2+ år)

  Svårt att förstå att de kan kalla er Nordens ledande tjänsteföretag inom webbhotell och hosting med tanke på att de inte kan fixa enkla problem. Avråder verkligen från att använda dem. Kommer att lämna dem så snart det går. Har varit kund sedan 2007 och när de fick för sig att man skulle migreras så blev det fel från deras sida och för första gången behövde jag deras support och det misslyckas fatalt. De har inte lyckats på 8 dagar att lägga en dns-pekare rätt och kan inte redovisa vad som gjorts. Man får inte tala med någon chef och mail till Teamleaden för supporten ignoreras. Om n i letar efter ett webbhotell välj Loopia eller någon annan.
  Går man in på deras Facebook så ser man andra som har samma problem så undvik dem som pesten för de har definitivt tagit sig vatten över huvudet!!!

 16. Användarvänligt
  30%
  Tillgänglighet
  10%
  Kundsupport
  10%
  Prisvänligt
  30%
  Totalt
  20%
 17. Elise Refsgaard (Kund i 2+ år)

  Vi har varit kund hos Crystone sedan 2002, är även kund på hos andra webbhotell. Vi har aldrig blivit så dåligt behandlade som vi blir hos Crystone och vi vill varna alla från att ha sina tjänster hos dem.
  Vi har just nu ett supportärende hos dem, där vi ber dem peka om vår domän. Det ärendet har legat där i 14 dagar nu. Vi får olika svar var dag vi är i kontakt med dem till exempel, -ni är inte kund hos oss, – den domänen ligger inte hos oss, – vi har semestertider men vi kommer ta tag i det imorgon, – vi kan peka om en del av domänen men domänen ligger också på en namnserver som vi inte har tillgång till ni får ta kontakt med det företaget i stället……. osv.
  Listan av dåliga erfarenheter kan göras hur lång som helst och jag kan bara varna alla, håll er så långt väck från Crystone som det någonsin går. De vet varken var de har fram eller bak, eller vem som är deras kund och vilka tjänster deras kunder betalar för varje år.

 18. Användarvänligt
  10%
  Tillgänglighet
  30%
  Kundsupport
  10%
  Prisvänligt
  50%
  Totalt
  25%
 19. Rusty Shackleford (Kund i 2+ år)

  Värdelöst webbhotell med noll säkerhet och totalt inkompetent personal. Våra två sidor har blivit hackare många gånger det senaste året och tro fan om crystone inte har rört ett finger trots att vi begärt ut loggar och support från dem. All filhantering är erbarmligt långsam och omöjlig att jobba med varesig över FTP eller deras online-filhanterare. Skulle aldrig rekommendera detta webbhotell till någon, någonsin. Tråkigt för supportpersonalen som inte har någon utbildning inom området men ändå försöker vara trevliga, men trots det låga priset får man ändå inte vad man betalar för.

 20. Användarvänligt
  20%
  Tillgänglighet
  10%
  Kundsupport
  20%
  Prisvänligt
  10%
  Totalt
  15%
 21. Maria (Kund i 2+ år)

  Jag är supernöjd!
  Oerhört mycket för pengarna. Bland de få som har MSSQL-databas
  Dygnet runt chatsupport och alla dagar i veckan vare sig man är kund eller inte. Fått någon som varit lite långsam i sina svar men annars alltid bra och konkreta svar. De har förbättrat mycket!

 22. Användarvänligt
  100%
  Tillgänglighet
  100%
  Kundsupport
  100%
  Prisvänligt
  100%
  Totalt
  100%
 23. Coolmeur (Kund i 0-6 månader)

  Mycket dålig support, men det kan bero på stress och dålig utrustning (så att de hela tiden får ärenden om det och blir frustrerade).

  Varför köper man inte Violin Memory (VMEM) servrar istället och får problemet ur världen!

 24. Användarvänligt
  40%
  Tillgänglighet
  20%
  Kundsupport
  10%
  Prisvänligt
  60%
  Totalt
  33%
 25. Elisabeth Wikström (Kund i 2+ år)

  De tappar beställningar och de tappar betalningar. Jag har fått flera sajter nedstängda pga att de uppfattar det som att jag/vi inte betalt.
  Just nu sitter jag med en beställning av ny domän + paket från nästan två veckor tillbaka och jag har trots upprepade påstötningar inte fått hjälp. Då och då försäkras att de inte glömt bort mig, men man undrar. Jag har varit kund hos dem i tiotalet år och har varit supernöjd tills nyligen. Nu är det nya rutiner varje gång man beställer, och det verkar som om grejer lätt hamnar mellan stolarna.
  Jag har två (snart tre) egna sajter hos Crystone + ytterligare runt 10 sajter som jag webmastrar för och har programmerat. Dessutom har jag tvingat kunderna att använda Crystone för jag tyckt de var bra. Nu vet jag inte vart jag ska ta vägen. Måste leta efter en pålitligare leverantör.

 26. Användarvänligt
  10%
  Tillgänglighet
  10%
  Kundsupport
  20%
  Prisvänligt
  40%
  Totalt
  20%
 27. Andreas Källman (Kund i 1-2 år)

  Stort och stabilt. Har inte haft några problem än så länge. Driftar ett par worpressinstallationer på ett konto så jag har väll visserligen inte pressat kontot.

 28. Användarvänligt
  80%
  Tillgänglighet
  70%
  Kundsupport
  60%
  Prisvänligt
  90%
  Totalt
  75%
 29. Jesper Ribacka (Kund i 1-2 år)

  Har haft Crystone i över 1 år nu och måste säga att jag är mycket nöjd med dom än så länge. Ett fåtal gånger har min sida varit seg och då ringt till supporten som i sin tur har fixat så att sidan flyttats till en snabbare server. Måste säga att Supportern kunde bli lite bättre när det gäller kompetens men dom lägger upp ett ärende om det är något dom själva inte kan fixa. Kontrollpanelen lär man sig efter någon vecka och det är väldigt enkelt att hantera många domännamn.

 30. Användarvänligt
  90%
  Tillgänglighet
  70%
  Kundsupport
  70%
  Prisvänligt
  80%
  Totalt
  78%
 31. Emelie (Kund i 1-2 år)

  Riktigt bra och snabb support på Crystone, dom är trevliga och hjälpsamma! Priserna är bra och utbudet av applikationer och möjligheter är bra. Rekommenderar Crystone till alla jag känner!

 32. Användarvänligt
  80%
  Tillgänglighet
  70%
  Kundsupport
  80%
  Prisvänligt
  80%
  Totalt
  78%
 33. Robert Jansz (Kund i 6-12 månader)

  Jag har har ett par siter som hostas av crystone. De flesta har fungerat felfritt ett tag. Dock är det först när problemen inträffar man får erfarenhet av hur supporten och tillgängligheten fungerar.

  Jag har under ca 1 vecka haft problem med en webbapplikation som arbetar mot en msq sql databas som hostas av Crystone.
  Försökt kontakta supporten som inte kunnat göra något indirekt, utan lovat att en tekniker ska titta på felet och återkomma. Efter ca 1 vecka hade en tekniker svarat på min felanmälan och svarade kortfattat med att problemet var löst och åtgärdat.

  Efter att jag provade att koppla upp mig mot sql databasen återstod fortfarande problemet. Försökte få någon på supporten att titta på problemet. Nu har jag gett upp att lita på crystone kan lösa problemet inom en rimlig tid.

  Jag skulle alldrig rekomendera crystone till någon som ska hosta applikationer som är affärskritiska och behöver 100% tillgänglighet. Dom har inte den kompetensen eller rutinerna att kunna lösa problem inom en rimlig tid.

 34. Användarvänligt
  10%
  Tillgänglighet
  10%
  Kundsupport
  10%
  Prisvänligt
  40%
  Totalt
  18%
 35. Mattias (Kund i 6-12 månader)

  Funkat topp under den perioden jag använt dem. Kör även Hostgator och tycker Crystone håller samma klass

 36. Användarvänligt
  100%
  Tillgänglighet
  90%
  Kundsupport
  80%
  Prisvänligt
  80%
  Totalt
  88%
 37. Ahmed Svensson (Kund i 2+ år)

  Har varit kund i många år med flera olika paket och webbplatser. Det har varit upp och ner men nu dom senaste åren har allt verkligen bara fungerat och jag flyttar nu flera projekt till Crystone. Prismässigt dyrare än webbhotellen i lågprissegmentet men ändå väldigt mycket för pengarna.

 38. Användarvänligt
  70%
  Tillgänglighet
  60%
  Kundsupport
  80%
  Prisvänligt
  60%
  Totalt
  68%
 39. Fredrik Boström (Kund i 2+ år)

  Jag har hostat flertalet applikationer hos Crystone på en dedikerad server och aldrig upplevt några som helst problem. Med mitt SLA avtal kan jag vända mig till supporten oavsett tid på dygnet vilket jag värderar högt och respons tiden när man väl behöver hjälp är aldrig längre än 30 minuter. DVS om man har ett SLA avtal. Jag ger mina varmaste rekommendationer!

 40. Användarvänligt
  100%
  Tillgänglighet
  80%
  Kundsupport
  90%
  Prisvänligt
  70%
  Totalt
  85%
Lämna en recension på Crystone (Du får en länk till din sida)
 ProStandard
WebbhotellBesökBesök
Bästa Pris / år1428 kr720 kr
Startavgift0 kr0 kr
Uppsägningstid0 mån0 mån
Avtalstid12 mån12 mån
   
ServerplatsSverigeSverige
PlattformLinuxLinux
KontrollpanelParallelsParallels
UtrymmeObegränsat250 GB
TrafikObegränsat5000 GB
DomänkopplingarObegränsatObegränsat
SubdomänerObegränsatObegränsat
FTP-kontonObegränsatObegränsat
E-postkontonObegränsatObegränsat
Automatisk backup
Dynamisk DNS
Olika C-nät
SSH
SSL
Cronjobs
Egna felsidor
   
PHP
ASP
.NET
JSP
Ruby on Rails
CGI
   
MySQLObegränsatObegränsat
MSSQL
Access
   
E-postsupport
Telefonsupport
Livechatt

Crystone erbjuder domäner till följande priser.

DomäntypÅrsavgift 
.COM89 krTill Webbhotellet
.SE59 kr
.NU130 kr
.EU74 kr
.ME124 kr
.NET89 kr
.ORG89 kr
.BIZ89 kr
.INFO89 kr
.DK-

Många webbhotell har en sida med aktuell driftinformation. Ofta har man denna sida på en server i en annan serverhall än den där man hostar sin och kundernas hemsidor. Detta för att driftstatusen ska gå att nå även när servrar ligger nere. Sidan med driftinformation för Crystone hittar du här:
http://www.whatsupcrystone.com/