FSdata


Användarvänligt
28%
Tillgänglighet
32%
Kundsupport
29%
Prisvänligt
26%
Totalt
29%
VPS

Pris från 149:-/mån


Besök FSdata

Lämna en recension på FSdata

FS Data är ett av Sveriges äldsta och mest välrenommerade webbhotell. FS Data har bedrivit webbhotellverksammhet ända seden 1997 och är en helhetsleverantör som tillhandahåller domännamn, e-post, webbhotell, vps och dedikerade servrar. FS Data har flera egna serverhallar med redundant infrastruktur och hostar över 50 000 webbplatser.

FS Data trycker en del på att dom är ett WordPress-vänligt webbhotell där deras paket är väl anpassade för WordPress och ger en väldigt bra svarstid på wordpress-sidor jämfört med andra svenska webbhotell.
Hos FS Data är det enkelt att komma igång med wordpress och man säger sig ha flera medarbetare som är väldigt duktiga på wordpress och stödjer aktivt flera svenska wordpress projekt.

FS Data har en support med generösa öppetider som går att nå via telefon, chat och e-post. Telefonsupport ingår även i deras billigaste webbhotell-paketet.

FS Data är inte billigast bland svenska webbhotell utan säger sig istället försöka vara bäst och sätta kunden i fokus.

Besök FSdata
Om du har din hemsida hos webbhotellet FSdata vill vi gärna att du lämnar en recension. Både positiva och negativa recensioner är uppskattade och behövs för att hålla topplistan aktuell med dom bästa svenska webbhotellen. (Om du lämnar ett betyg får du en länk till din hemsida)

 1. Aftertaste AB (Kund i 2+ år)

  Detta företag ska ni akta er för. Jag var kund hos FSData i många år men 2020 fick dom en ny ägare och då började allt gå snett. Ni kan titta upp på ”allabolag” vem den nya ägaren är.

  Den värsta, av många händelser, är att dom stal eller slarvade bort en av mina mest värdefulla domäner (aftertaste.com). Domänen hade varit i min ägo sedan 1998 och under åren jag fått ett flertal bud på över 100 000 kr. Självklart är domänen värd mycket mer än så eftersom den representerar mitt företagsnamn.

  FSData frånsäger sig allt ansvar och har inte erbjudit en enda krona i ersättning. Händelsen är polisanmäld. Om polisanmälan skulle läggas ner så kommer advokater kopplas in så detta inte drabbar fler. VARNING FÖR DETTA FÖRETAG.

 2. Användarvänligt
  10%
  Tillgänglighet
  10%
  Kundsupport
  10%
  Prisvänligt
  10%
  Totalt
  10%
 3. Henrik Perrin (Kund i 6-12 månader)

  Ja det är intressant att läsa recensionerna här.
  Jag har haft min beskärda del av strul med dem men nu senast så la de i a f ett par strån i kors för att hjälpa mig framåt (att byta till annan leverantör). Efter att jag presenterat bevis för att de missskött sig vid ett par tillfällen makulerades sista fakturan ( för att jag inte skulle ha behövt betala den i första hand, så det var inte good will)
  Det här gänget på FS data följer sina policy och regler in i minsta detalj och gör inget för att kompensera eller för den delen förstå problem. De ska alla bevis presenterade för sig (även om det är dom som missat) vilket har tagit mycket av min tid.
  Men till slut så.
  Ledsen Jonathan men det är så positivt jag kan skriva om er service. Ni har fortfarande kvar att jobba på.

 4. Användarvänligt
  20%
  Tillgänglighet
  10%
  Kundsupport
  10%
  Prisvänligt
  10%
  Totalt
  13%
 5. Göran (Kund i 1-2 år)

  Jag var rätt så nöjd med FSdata när jag hade företag och avslutade som nöjd kund. FSdata erbjöd mig sedan att kostnadsfritt behålla mailen vilket jag tyckte lät som en bra ide. Åren har gått och jag har inte direkt använt tjänsten men gick in av en slump och såg en faktura på över 800kr för något jag inte har beställt. Det är nämligen så att FSdata har tydligen bestämt sig att börja ta betalt för gratistjänsten som var gratis under många år, utan att få ett ”JA” eller ”NEJ” från kunden. DÅLIG STIL FSDATA!

 6. Användarvänligt
  20%
  Tillgänglighet
  70%
  Kundsupport
  20%
  Prisvänligt
  10%
  Totalt
  30%
 7. Jessica (Kund i 0-6 månader)

  Helt otroligt dåligt webbhotell, har en supergammal kontrollpanel och viktiga funktioner som phpmyadmin fungerar inte. Virrig och otrevlig support. Obegripligt att de existerar när det finns mycket bättre webbhotell med bra kontrollpanel, och support.

 8. Användarvänligt
  10%
  Tillgänglighet
  10%
  Kundsupport
  10%
  Prisvänligt
  10%
  Totalt
  10%
 9. Johan Stenlund (Kund i 1-2 år)

  FS-data var när vi började använda det ett självklart val för affärskritisk verksamhet. Nu är tyvärr företaget i total infarkt och något du absolut bör överväga att undvika. Värst var när man plötsligt stängde av vår sida, trots påpekande så tog det över ett dygn innan våra kunder kunde komma in på sidan. Support som är ointresserad och troligtvis okunnig (Jag tror att de bästa anställda har lämat FS-data) är ett stort problem, du kommer inte åt att ta backup på databasen, supporten svar det funkar inte, jag ber om hjälp och får inget svar.

  På grund av att det mest basala inte fungerar så får FS-data lägsta möjliga poäng i alla kategorier.

 10. Användarvänligt
  10%
  Tillgänglighet
  10%
  Kundsupport
  10%
  Prisvänligt
  10%
  Totalt
  10%
 11. Sara (Kund i 1-2 år)

  Totalt oseriöst företag som blåser kunder på pengar
  ANLITA INTE FS Data. Jag råkade sätta in 149 kronor för mycket då jag inte fick någon bekräftelse på insättningen. När jag hörde av mig till internetsupporten skrev de först att jag skulle få tillbaka pengarna men sen skrev en person att det kunde jag inte få. Jag öppnade ett nytt ärende men det stängde de ner direkt. Jag vände mig till Konsumentverket och därefter till Kronofogden för att få tillbaka mina pengar. Det värsta bemötandet jag någonsin upplevt från ett företag. Jag bytte direkt till Oderland. De är så mycket bättre. Kan varmt rekommendera Oderland.

 12. Användarvänligt
  10%
  Tillgänglighet
  10%
  Kundsupport
  10%
  Prisvänligt
  10%
  Totalt
  10%
 13. Jonathan (Kund i 0-6 månader)

  Har precis fått faktura för en e-posttjänst jag aldrig använt. Känner inte att kundservicen levererar ett bra svar och ber inte om ursäkt för att skicka ut fakturan. Bad även om att stänga mitt konto vilket jag inte fick bekräftat. ser även att andra har stängt sina konton tidigare och även fått likande fakturor. Känns verkligen inte bra att de inte har koll på sina kunder och tjänster.

 14. Användarvänligt
  10%
  Tillgänglighet
  10%
  Kundsupport
  10%
  Prisvänligt
  10%
  Totalt
  10%
 15. Tomas (Kund i 2+ år)

  Tyvärr borde vi bytt för länge sen men i samband med att vi gjorde om vår E-strategi insåg vi hur dåligt skött det var. Tiden vår sagt låg nere var alldeles för hög – den kunde ligga nere i 2,5 h – enligt de flesta i branschen bör man ligga på 97-99% ”up time”. Supporten är klart undermålig, när man ringer gång på gång så ”quick fixar” dom. Från tid till annan har vi haft problem med att mailen inte fungerar som också ligger hos dom, lösenordet fungerar plötsligt inte, det har varit återkommande under åren då och då.

  Vi har nu bytt leverantör av webhotell och kommer inte tillbaks.

  //Tomas

 16. Användarvänligt
  20%
  Tillgänglighet
  30%
  Kundsupport
  10%
  Prisvänligt
  30%
  Totalt
  23%
 17. Peter (Kund i 2+ år)

  Fsdata har driftat vår server i +10 år och det är av ren lathet vi har legat kvar så länge. Driftproblem har kommit och gått, ibland långa ibland korta, det gemensamma är att information och åtgärder är långsamma från dem. Användarmiljön är under all kritik och kostnadsnivån för de tjänster de erbjuder är helt off.

 18. Användarvänligt
  20%
  Tillgänglighet
  20%
  Kundsupport
  50%
  Prisvänligt
  10%
  Totalt
  25%
 19. wuxi (Kund i 2+ år)

  I bærjan ok men nu, efter införandet av ssl, är det nere hela tiden. Förlorar otroligt mycket träffar på detta strul. Ser ut som om de behöver tekniker. Nej jag byter webbhotell så snart som möjligt.

 20. Användarvänligt
  0%
  Tillgänglighet
  0%
  Kundsupport
  0%
  Prisvänligt
  0%
  Totalt
  0%
 21. Patric (Kund i 2+ år)

  2018-09-18
  Hej, när jag läser de här kommentarerna undrar jag hur aktuella de är? Jag kan inte se några tidsstämplar så där av frågan.

  Mina erfarenheter av FS Data sträcker sig tillbaka till 2004 där jag även sedan några år har ett återförsäljaravtal med dem.

  Visst att det har varit lite struligt ibland å så där, men det har ändå alltid fixats till. Sen i dagsläget kan jag hålla med många av inläggen att kontrollpanelen är gammal, otydlig och att den behöver fixas till omgående så den blir modern och lättarbetad.

  Personligen måste jag ändå avsluta med att säga att jag alltid fått bra support när något klurigt dykt upp.

  Vänligen,
  Patric / Internetfoto

 22. Användarvänligt
  0%
  Tillgänglighet
  0%
  Kundsupport
  0%
  Prisvänligt
  0%
  Totalt
  0%
 23. J (Kund i 2+ år)

  Sämre skit får man leta efter. Avbrott hela tiden. Nu byter jag webbhotell.

 24. Användarvänligt
  10%
  Tillgänglighet
  10%
  Kundsupport
  40%
  Prisvänligt
  10%
  Totalt
  18%
 25. Liv Cardell (Kund i 2+ år)

  I två och en halv dag har jag inte varken kommit ut eller in på mail. Enda svaret är att ”vi jobbar på det”. Kom tillbaka på måndag då har vi bättre support!!!

 26. Användarvänligt
  0%
  Tillgänglighet
  0%
  Kundsupport
  0%
  Prisvänligt
  0%
  Totalt
  0%
 27. WirthWeb (Kund i 0-6 månader)

  Kontrollpanelen WAFF är inte användarvänlig men när man väl fått upp webbplatsen via FTP så är laddningstiden väldigt bra.

 28. Användarvänligt
  20%
  Tillgänglighet
  100%
  Kundsupport
  10%
  Prisvänligt
  50%
  Totalt
  45%
 29. MH (Kund i 0-6 månader)

  Kontrollpanelen är ju från 1800 talet. Funktionerna finns där men inte mer.

  Än så länge ingen nertid men tur jag fick kontot rill rabatterat pris. Kommer nog inte vara långvarig kund.

  FSdata skriver på deras blogg att de erbjuder gratis SSL till deras webbhotell kunder. De har dock glömt att tala om att denna inte aktiveras på en gång. Frågade supporten hur länge det tar innan SSL aktiveras. Fick till svar: ”Det tar några dagar”.. Hur många vet de inte ens själva. Kan säga att efter 5 dagar har jag fortfarande ingen SSL på mina sidor. I rest my case.

 30. Användarvänligt
  30%
  Tillgänglighet
  30%
  Kundsupport
  30%
  Prisvänligt
  30%
  Totalt
  30%
 31. Daniel Lentz (Kund i 0-6 månader)

  Min upplevelse av FSData är att det inte gått speciellt framåt sedan millennieskiftet. Kontrollpanelen är svårjobbat och behöver ses över rejält. Priser i förhållande till tjänsteinnehållet och alldeles för höga, avtal till allt, uppsägningstider, specialavtal till resten och allting kostar extra och därtill en låg servicegrad med långa väntetider.

  Nä FS Data…dags att komma in i 2000-talet för era kunder är redan där!!!

 32. Användarvänligt
  10%
  Tillgänglighet
  10%
  Kundsupport
  10%
  Prisvänligt
  10%
  Totalt
  10%
 33. Marcus (Kund i 2+ år)

  Hej

  Sveriges mest instabila webbhotell? Det är omöjligt att rekommendera FSdata för något mer en än personlig blogg med ett par familjemedlemmar som sporadiska besökare.

 34. Användarvänligt
  30%
  Tillgänglighet
  30%
  Kundsupport
  50%
  Prisvänligt
  30%
  Totalt
  35%
 35. Sonnka (Kund i 0-6 månader)

  Använde fsdata i ca 4 mån aldrig mer. WAFF är sämsta kontrollpanelen någonsin och de har alltid något som ligger nere.
  Fick skiten genom skolan och som tur var betala inte jag för den. När vi använde den på lektionerna så gick det vansinigt segt. Rekommenderar inte.

 36. Användarvänligt
  10%
  Tillgänglighet
  10%
  Kundsupport
  10%
  Prisvänligt
  10%
  Totalt
  10%
 37. Anders (Kund i 0-6 månader)

  Hopplöst för en nybörjare. Ingenting finns beskrivet i manualerna. Inte filstrukturer, inte accessrättigheter, inte vanliga enkla steg hur man jobbar med sitt första webbhotell. Surfar man runt på deras sajt för att hitta information hittar man olika sidstruktur och menystruktur på olika sidor, ologiska länkar till irrelevanta sidor, illa strukturerad menystruktur, samma information på flera olika sidor med olika layout o.s.v. De förklarande texterna använder inte en enhetlig terminologi. De förklaringar som finns är för kortfattade och saknar grundläggande info innan de går in på detaljer.
  Jag trodde jag betalade ett premium-pris för en premium-tjänst. No way!

 38. Användarvänligt
  10%
  Tillgänglighet
  50%
  Kundsupport
  30%
  Prisvänligt
  20%
  Totalt
  28%
 39. Krister Kristianson (Kund i 2+ år)

  Vi har varit kund hos FS Data sedan 2013 och vad jag kan minnas har vi bara haft ett avbrott på grund av en DDOS attack under dessa år. Vi använder deras dedikerade servrar. Deras kundsupport är suverän och personlig. Vi har fått en ny server konfigurerad och uppsatt inom loppet av några timmar. Jag kan absolut inte känna igen mig i de negativa omdömen som publiceras på denna site.
  KJ Kristianson
  CTO
  EDC Scandinavia AB

 40. Användarvänligt
  90%
  Tillgänglighet
  100%
  Kundsupport
  100%
  Prisvänligt
  70%
  Totalt
  90%
 41. Ulrich (Kund i 2+ år)

  Har varit kund i över 15 år. Men helt plötsligt försämras tjänsten i rasande fart. Vad händer? Har ägaren sålt och de nya ägare vill casha in så mycket som möjligt.
  Jag hade ett pågående avtal som utan förvarning ändrades, med högre pris till följd. Dåligt på alla sätt.

 42. Användarvänligt
  90%
  Tillgänglighet
  70%
  Kundsupport
  50%
  Prisvänligt
  50%
  Totalt
  65%
 43. MrWebbhotell (Kund i 6-12 månader)

  Vart ska man börja?

  Blev lockad till FS Data på grund av deras låga priser för domäner, 50 kronor för toppdomäner är ett mycket bra pris! Men det är egentligen det enda positiva jag kan säga om dessa herrar…

  För 149 kronor per månad får du ett någorlunda snabbt med högst ostabilt och o-användarvänligt webbhotell. Jag kan få bättre upptid, hastighet, utrymme, egentligen allt, på andra svenska webbhotell för hälften så lite.

  Användarvänligheten är lika med noll, jag ska inte behöva ha två olika konton för att komma åt betalningsinformation och domäner, det är 2016 för guds skull! Det känns som deras hemsida är designad så du måste klicka så mycket som möjligt innan du får fram rätt sida.

  Det erbjuds inga vanliga alternativ som t.ex. byte av namnservrar, för det måste du kontakta support eller ta reda på A-DNS. Hur ofta tar en ”vanlig” kund reda på A-DNS för sitt webbhotell?

  För att summera det hela: FS Data är helt enkelt för dyra för prestandan och tjänsterna dom erbjuder. Undvik!

 44. Användarvänligt
  10%
  Tillgänglighet
  30%
  Kundsupport
  40%
  Prisvänligt
  10%
  Totalt
  23%
 45. Lars (Kund i 6-12 månader)

  Förstår inte varför man måste maila kundsupport när man vill byta namnservrar? vad är detta? tidiga 2000-talet? är detta några resellers till nordreg.se? förvånansvärt dåligt!

 46. Användarvänligt
  50%
  Tillgänglighet
  50%
  Kundsupport
  40%
  Prisvänligt
  90%
  Totalt
  58%
 47. Johan (Kund i 1-2 år)

  Jag vill försöka att inte låta hård eller så, men FSdata är verkligen jättedåligt. Extremt mycket driftsstörningar, var och varannan dag. Just nu ligger vår sajt nere igen och har gjort i över en timme! Under denna månad när det gått 19 dagar, har vi haft 11 störningar hittills på den server vi ligger på.

 48. Användarvänligt
  40%
  Tillgänglighet
  10%
  Kundsupport
  20%
  Prisvänligt
  10%
  Totalt
  20%
 49. Energieffektivisering AB (Kund i 6-12 månader)

  Vi har haft allt för många drift-stopp/Uppdateringar! Kundsupport säger att man alltid ska gå in på deras hemsida?????????????
  Varför kan man inte skicka ut mail med info om uppdateringar, driftstopp mm.
  Ok! Vi har fått ursäkt,men den satt långt inne och en liten kompensation ca. 10% av skadan.
  Vid uppdatering försvann flera inbokningar på våra servicekunder genom outlook Det var först när ansvarig Kundsupport klev in, som det hände saker!
  Tyvärr tittar man för ofta på priset!

 50. Användarvänligt
  70%
  Tillgänglighet
  20%
  Kundsupport
  10%
  Prisvänligt
  80%
  Totalt
  45%
 51. Allan Nilsson (Kund i 2+ år)

  Bra på alla sätt, de mycket vänliga och hjälpsamma på många sätt, brukar alltid ställa upp och försöka lösa problem även om det inte kanske alltid är deras bord. Mycket trevliga och prata med.

 52. Användarvänligt
  100%
  Tillgänglighet
  90%
  Kundsupport
  100%
  Prisvänligt
  80%
  Totalt
  93%
 53. Patrik (Kund i 2+ år)

  Ja var skall man börja inte mycket som fungerar.
  – dålig upptid. ( plötsligt slocknar allt och ingen vet hur länge eller vad som hänt)
  – dålig support (vet inte vad som hänt eller kommer att hända )
  – gammal plattform (WAFF)
  så länge waff:en finns kvar kommer de aldrig att bli riktigt bra

 54. Användarvänligt
  10%
  Tillgänglighet
  10%
  Kundsupport
  20%
  Prisvänligt
  20%
  Totalt
  15%
 55. Joachim (Kund i 2+ år)

  Otroligt instabilt!

 56. Användarvänligt
  30%
  Tillgänglighet
  10%
  Kundsupport
  30%
  Prisvänligt
  10%
  Totalt
  20%
 57. Mats (Kund i 2+ år)

  Jag kan definitivt inte rekommendera FS-Data. Vår tid som kund där var hemsk! Ständiga driftsavbrott (ibland långa), mail som inte fungerade, supporten urusel och näst intill omöjlig att få kontakt med, och en arrogant ledningen. Värst var nog problemen att komma bort från dem, det tog flera månader och kostade oss pengar. Googlar man på FS Data hittar man många som har dålig erfarenhet och kan se vad FSData går för. De flesta alternativ är bättre. Var försiktig!

 58. Användarvänligt
  10%
  Tillgänglighet
  20%
  Kundsupport
  10%
  Prisvänligt
  10%
  Totalt
  13%
 59. John Eskilsson (Kund i 2+ år)

  Kan absolut inte rekommendera FS-data till någon.
  Vill snarare varna för detta bolag!
  Driftsäkerheten är lika med noll.

  Vi har varit kunder i svart 4år och har ständiga driftavbrott!
  Det kan bero på hårddiskkrasch, deras internetleverantör har problem, dom har varit inne och ändrat i vår server m.m. m.m.
  Nu är vi äntligen på gång att byta, det kommer bli en befrielse.

 60. Användarvänligt
  20%
  Tillgänglighet
  20%
  Kundsupport
  30%
  Prisvänligt
  20%
  Totalt
  23%
 61. Johan (Kund i 0-6 månader)

  Vore jag en betalande kund skulle den här recensionen vara så pass negativ att den förmodligen aldrig skulle publiceras. Nu har jag dock ett gratis-konto så det känns inte moraliskt rätt att klanka ner alltför mycket. Men kort sagt tror man kan se det såhär – FS Data är ett mycket dåligt alternativ för de flesta. För en viss, liten målgrupp som är mycket tekniska, prioriterar stabilitet före användarvänlighet, som vill ha mer kontroll och mindre glitter, är FS Data kanske ett bra alternativ. För de andra (dvs de allra flesta) är FS Data ett av de minst använd-bara alternativen, något som man dessutom betalar överpris för. FS är ett nischbolag, och hör man inte till den lilla nischen som passar in bör man söka sig till ett annat bolag. Att använda FS känns som att teleporteras tillbaka i tiden till någonstans före 1980-talet, en upplevelse som genomgående är sämre än något annat webbhotell jag provat. Den låga användarvänligheten minskar drastiskt användbarheten, eftersom en genomsnittlig ”webbhotellskund” inte kan utvinna fördelarna. De får bara nackdelarna. Så, tänk efter en gång innan du väljer FS. Och välj sedan inte FS.

 62. Användarvänligt
  10%
  Tillgänglighet
  50%
  Kundsupport
  30%
  Prisvänligt
  10%
  Totalt
  25%
Lämna en recension på FSdata (Du får en länk till din sida)
 PlatinumProPremium
WebbhotellBesökBesökBesök
Bästa Pris / år11940 kr3468 kr1788 kr
Startavgift0 kr0 kr0 kr
Uppsägningstid3 mån3 mån3 mån
Avtalstid12 mån12 mån12 mån
    
ServerplatsSverigeSverigeSverige
PlattformLinux och WindowsLinux och WindowsLinux och Windows
KontrollpanelcPanelcPanelcPanel
Utrymme200 GB GB40 GB20 GB
Trafik3000 GB GB600 GB300 GB
DomänkopplingarObegränsatObegränsatObegränsat
SubdomänerObegränsatObegränsatObegränsat
FTP-konton50 st50 st20 st
E-postkontonObegränsatObegränsatObegränsat
Automatisk backup
Dynamisk DNS
Olika C-nät
SSH
SSL
Cronjobs
Egna felsidor
    
PHP
ASP
.NET
JSP
Ruby on Rails
CGI
    
MySQL60 st60 st60 st
MSSQL
Access
    
E-postsupport
Telefonsupport
Livechatt

FSdata erbjuder domäner till följande priser.

DomäntypÅrsavgift 
.COM113 krTill Webbhotellet
.SE113 kr
.NU113 kr
.EU113 kr
.ME-
.NET113 kr
.ORG113 kr
.BIZ113 kr
.INFO113 kr
.DK113 kr

Många webbhotell har en sida med aktuell driftinformation. Ofta har man denna sida på en server i en annan serverhall än den där man hostar sin och kundernas hemsidor. Detta för att driftstatusen ska gå att nå även när servrar ligger nere. Sidan med driftinformation för FSdata hittar du här:
http://status.fsdata.se/